COLTS.HU

Magyar Indianapolis Colts közösség

Monday

09

October 2017

Abból főzünk, ami van

by Mackó, on niners, 2017, 5. hét, alapszakasz

Vasárnap legyőztük a liga egyik legrosszabb csapatát
Hosszabbításban.
Épp hogy, egy field góllal. Hurrá!!

A szakmai oldalakon ekkor elindulnak az elemzések, melyek szerint a play hívások így, a játékos hibák úgy, meg az edzői stáb amúgy.

Én meg azt mondom hogy a jelen állapotok szerint a körülbelül ez a maximum amit ki lehet hozni a csapatból. Mert nézzük meg hogy kikből is áll ez a gárda.
Az átlag életkorunk 25 év, az 5. legfiatalabb csapat vagyunk a ligában (Vina és Gore ebből három évet húz felfelé).
Van tehát egy csomó tapasztalatlan, egy két éves játékos és nincs igazán veterán leadership.
A fiatal játékosok meccsről meccsre tanulják meg hogy mi az a hiba amit nem szabad legközelebb elkövetni és csak remélni lehet hogy folyamatosan fejlődnek.
A tapasztalt játékosok kénytelenek megosztani figyelmüket a játék menete és a fiatalok teregetése között.

Legfőképpen persze van egy QB aki egy pár hete van a csapatnál, épp hogy kezd össze szokni a játékosokkal - és bár elképesztő keze van - a nyomást igazából nem érzi és már most láthatóak a korlátai.

Hozzá kell tehát szokni hogy ez a fiatal és tapasztalatlan együttes hibát hibára fog halmozni ebben az évben és csak reménykedhetünk abban hogy az edzői stáb ki fogja javítani a hibáikat.

Luck visszatérése persze 100 százalékkal fogja javítani a csapat teljesítményét ám az a kérdés hogy érdemes-e neki visszatérni egyáltalán ebben az évben.
Vannak vélemények melyek szerint inkább dobjuk oda ezt az évet és hagyjuk Luckot felépülni száztíz százalékban ezzel megszerezve egy jó draft pozíciót, mely által jövőre nagyobb eséllyel mehetünk a Superbowl-ért.
Véleményem szerint a dolgok nem így működnek.
Egyrészt Luckot hat ökörrel sem lehet visszatartani szerintem hogy pályára lépjen.
Másrészt a 120 Millió dolláros QB igen is játszani fog ha megteheti már csak a jegyeladások és a TV jogdíjak miatt is.
Harmadrészt - bármennyire hihetetlenül is hangzik - 2-3as mérlegünkel az AFC South sűrűjében vagyunk különösen akkor ha figyelembe vesszük hogy a Texans épp ezen a héten vesztette el két kulcs játékosát JJ Watt és Mercilus személyében és hogy Mariota felépülési ideje igencsak kérdéses. A Jags-al kapcsolatban pedig csak annyit mondanék hogy: Blake Bortles.

A dolgok pontos értékeléséhez persze hozzátartozik az edzői stáb élén Pagano-val.

Most ne beszéljünk arról amikor a második negyedben egy teljesen lekezelhető punt után nekiállunk teljesen felesleges trickplay játékot játszani és épp hogy megússzuk a mínusz 20 yardot.
Beszéljünk inkább arról hogy 8 perc van hátra a 4 negyedből és 14 ponttal vezetünk.
Elegendő ekkor egy két stop a védelem részéről és megnyerjük a meccset.
Persze ez nem történik meg, mert mint már annyiszor láttuk a Pagano vezette csapat esetében a védelem összeomlik és a Niners visszajön a játékban két gyors TD-vel.
Ez persze nem véletlen.

A Colts mindig rendkívül konzervatívvá válik abban az esetben, ha a negyedik negyedben vezetünk. Nem küldünk elég embert blitzre - akkor sem ha ez eddig működött - inkább hátra vonjuk a védekező játékosokat emberfogásra.
Ennek eredményeképpen az ellenfél QB-jének jóval több ideje marad felmérni a helyzetet és szépen kihasználja a fiatal secondary gyengeségeit.
És pontosan ez történt vasárnap, a negyedik negyedben Hoyer úgy nézett ki mint Tom Brady. A Pagano vezette a védelmek képtelenek jó játékra a meccs vége felé mert gúzsba kötött kézzel játszanak.
Hiszen amikor az ellenfélnek nyilvánvalóan passzolnia kell, akkor mi pontosan azt a játékot adjuk fel ami a passz ellen hatásos.

Összefoglalva tehát van egy tapasztalatlan fiatal csapat és egy átlagos edzői stáb élén a tehetségtelen Paganoval és mi még mindig azt várjuk, hogy győzelmet győzelemre halmozzanak. Nem fog megtörténni.
Ha Luck visszatér, akkor talán, de ez a jövő zenéje.