COLTS.HU

Magyar Indianapolis Colts közösség

Friday

29

September 2017

Kérdezz - Felelek 2

by Mackó

A colts.hu kérdései.

Az eddigi meccsek során a Seahawks o-line látszik a legnagyobb kérdőjelnek. Ha jól játszanak, eldönthetnek meccseket is akár, de ha rosszul, akkor nagy bajba kerülhet a csapat. Mi a véleményetek az o-line teljesítményéről?

Szerény javulás figyelhető meg fordulóról fordulóra, legutóbb már egészen rendben voltak, bár a múlt vasárnapi meccsről is készült képkocka, amelyen mind az öt falember a földön hasal, így a védők előtt szabad az út Wilsonig. A futástámogatásban még bőven lenne hová előrelépni, de az irányítót a némelykori totális összeomlásoktól eltekintve egyre hatékonyabban védik meg legalább időlegesen. A Titans ellen mindössze egy sacket engedtek, persze az jórészt Wilson érdeme, hogy az összesen tíz siettetés többségéből kifutkározta magát. A mutatott teljesítmény ahhoz biztosan elég volt, hogy a right guardba újonnan beállt Oday Aboushi tartósabban is kivívja magának a kezdés jogát. Ha a fal közepe egy kicsit jobban összeszokik, talán földön is elkezdjük hozni a yardokat. Mivel évek óta szenvedünk az állandóan változó összetételű egységgel, nagyon csúfos kudarcnak kellene jönnie ahhoz, hogy éles váltás (vagy legalább egy valamirevaló veterán költségesebb leigazolása) jöjjön. Úgyhogy a magunk részéről inkább bíznánk a rendelkezésre álló falemberek hirtelen megtáltosodásában.


Chris Carson

A kérdés Carsonnal kapcsolatban nem a tehetsége, ezt láttuk, hogy megvan, hanem az, hogy képes-e folyamatosan produkálni magas szintű NFL védelmek ellen. Lesznek hetek, amikor kiváló, vagy lesznek hetek, amikor visszaesik a teljesítménye. Egyszerűen nem tudni, hogy állunk vele. Ti mit gondoltok?

Kareem Hunt után Carson tört ki a második legtöbb szerelési kísérletből a futók közül az első három fordulóban, a múlt hétvégén az első touchdownját is megszerezte, igaz, elkapásból. A terhek oroszlánrésze eddig az újoncra hárult, még mindig nem világos, hogy mennyire veheti ki a részét a támadásainkból Eddie Lacy és Thomas Rawls. Azért sem kár, hogy jó keze van, mert az RB/WR hibrid C. J. Prosise kisebb bokasérülés miatt újra az oldalvonal mellé kényszerül. Carsont legutóbb már egyértelműen első számú futóként használtuk, és annak ellenére sem vallott szégyent, hogy a Tennessee védői gyakran már mínuszban fogták a próbálkozásokat. A tisztánlátáshoz kellene egy meccs, ahol a második félidőben némi előny birtokában ráérünk futni, hogy legyen mód az összes opció be- és összevetésére. Annyi már most látható, hogy Carson ütésállóbb, mint bármelyik másik running back a keretben, ez biztosan előnyére válik a rangsorolásnál. Komoly lépéselőnyhöz juthat majd, aki megszerzi végre a csapat idei első futott hatpontosát.


O vagy D ?

A Seahawks szintén 1-2vel áll a Titans elleni vereség után. Ugyanakkor ezen a meccsen Russell Wilson 373 yardot dobott és 4 TDt, ami statisztikailag egy igen szép teljesítmény. Mit gondoltok, mégis mi volt az oka, hogy elvesztettétek a meccset?

Tyúk vagy tojás probléma: a győzelem azon ment el, hogy a védelem a harmadik negyedben huszonegy pontot engedett, de nem kizárt, hogy ez a nagy meleg mellett azért is alakult így, mert a támadók átszunyókálták az első félidőt, és a folyamatosan játékban lévő defense addigra lestrapálódott. Biztosan nem tett jót Sherman hisztije sem, ami miatt egy playen nyeltünk be három büntetést, majd a megkésett ütése Mariotán, amiből az idegeket felziláló, egy csomó energiát felemésztő kakaskodás lett. Visszatérő probléma, hogy az offense a nagyszünet előtt kezd el játszani, bátrabban, kreatívabban kellene nekikezdeni a meccseknek, nem várva be a felpörgéssel azt, hogy már komoly hátrányban legyünk.

Az 1-2-es mutatót valamelyest árnyalja, hogy a Seahawks az egyetlen csapat, amelyik két idegenbeli meccset játszott tavaly pozitív mérleggel záró csapatok ellen. A továbbiakban a futás lehet a kulcs: az ebből a szempontból hagyományosan a legjobbak közé tartozó védelem jelenleg tökutolsó az egy próbálkozásra eső 5,3 engedett yarddal. A saját running backjeinknek pedig ki kellene törniük a néhány yardnyi előrehaladás/visszaszorulás keretei közül, hogy ezzel a passzjáték előtt is újabb lehetőségeket nyissanak.


Jóslat

Végezetül a szokásos kérdés: tipp a mérkőzés eredményére és a Seahawks szezon végi mérlegére.

A Seahawks és a Colts fej-fej mellett a liga 3&out bajnokai. A punterek közül Jon Ryan az éllovas darabszámban és yardban is, utána rögtön az indianapolisi Rigoberto Sanchez jön. Az előjelek tehát nem arra engednek következtetni, hogy pontzuhatagra kellene készülnünk. A Titans elleni második félidő két dologra lehet jó: a támadók talán átmenthetnek valamit a meglelt ritmusból, a védők pedig büszkeségükben sértve összekaphatják magukat. Az idegenbeli dominancia már inkább csak szép emlék a csapat számára, de odahaza azért még eléggé üzembiztosan hozzuk a győzelmeket. A meccsre 27-10-et mondunk, a szezonra az eddigiekhez képest egyet visszalépve most 11-5-öt.