COLTS.HU

Magyar Indianapolis Colts közösség

Tuesday

02

May 2017

Ki is az a Malik Hooker?

by Farky, on Offseason, Hooker, Draft

Ki is az a Malik Hooker?

A 2017-es NFL Draft 1. körében az Indianapolis Colts választása nem más volt, mint Malik Hooker. A Bowl.hu prospect ismertetőjén keresztül megmutatjuk, mit is érdemes tudni róla.


Egyetem: Ohio State
Életkor: 21 (1996-04-02)
Magasság: 6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg: 205 lbs (92 kg)

Erősségek

Átlagos sebességét nagyszerűen kompenzálja lenyűgöző ösztöneivel, így mindig egy lépéssel a play előtt jár. Folyton kémleli az irányító szemét és képes odaérni a passz sávokba. Gyorsan reagál az adott helyzetre, és jó döntéseket hoz a pályán. Könnyed mozdulatai egy kosárlabdázóra hasonlítanak. Nagyszerű testkontroll, szépen beledől a fordulataiba. Mindig aktív és keresi a megfelelő szöget. Kifejezetten jól érzi az összes célpontot, aki az ő területébe lép. Ugyanolyan kényelmesen játszik mély safety pozícióból, mint eggyel előrébb a „robber” posztból. Követi az irányító szeme mozgását. Nagyon ritkán tesz felesleges, rossz lépéseket. Laza csípőjének hála bármikor képes hirtelen megállni, majd azonnal tovább indulni, hogy az üres területet levédekezze. Nagyon érzi a labdát. Idei 7 labdaszerzésének nagy részéért megdolgozott, nem csak az ölébe pattant a labda. Képes az elkapót lefutni és leütni a mély labdákat. A labda felé vezető utat választja, mintsem az ember felé vezető utat. Az elkapás pillanatában erős kezei vezettek a labdaszerzéshez. Képes álcázni a covert, és visszasietni az eredeti pozíciójába. Ha nincs esély interception-re, akkor erősen leütközi az elkapót, ami sok elejtett labdához vezetett.

Gyengeségek

Mindössze 1 éves tapasztalat. Nyers prospect, még mindig tanulja a poszt apróságait. Sokkal jobb ösztönei vannak a passz ellen mint a futás ellen. Vannak pillanatok amikor egy lépéssel lassabban érkezik a futóhoz. Szerelési technikáján lesz mit javítani. Nem elég kemény a futás ellen. Leszegett fejjel túlságosan lent próbál szerelni. Nem jellemző, hogy ő zárná le a play-t egyedül. 17 missed tackle-je volt ebben a szezonban. A kezeivel próbál szerelni, de muszáj lesz a mechanikáján dolgozni. A felvételeken egyensúly problémákat lehet látni. Nyúlánk testalkatára még kell további izom. Sokszor inkább találgat, mintsem olvas. Alkalmanként túl sokat használja a kezeit az elkapón, a bírók pedig bedobálják majd a sárga zászlót rá.

Megjegyzések

A pennsylvania-i New Castle büszkesége. Első szerelme a kosárlabda volt, amiben szintén jó eséllyel div1-es program vitte volna az NCAA-be, focit csak két évig játszott gimnazistaként, majd két évet az egyetemen. Cornerback és wide receiver volt tinédzserként, a Buckeyes safety-ként számolt vele. Újoncként elvétve került pályára a védelemben. Vonn Bell (Saints) és Tyvis Powell (Browns) volt előtte a depth charton eleinte, így eleve nehéz lett volna több lehetőséget kapnia. 2016-ban a semmiből berobbant a BigTen álomcsapatába, hét interceptionjéből 3 picksix lett például és volt 74 szerelése. Porcleválás miatt kihagyta a combine-t. Az ösztönei és a labdaérzéke miatt all-pro potenciállal bír, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogáj megégetni karrierje elején néhányszor, kihasználva a rutintalanságát. Ha csupán azt nézzük, hogy évek múlva hová juthat el, a legnagyobb pártolói a következő Ed Reedet látják benne.

/Bowl.hu/