COLTS.HU

Magyar Indianapolis Colts közösség

Thursday

04

May 2017

Ki is az a Marlon Mack?

by Mackó, on Mack, Offseason, Draft

Várható volt hogya Colts előbb utóbb behúz egy futót a draft során.
Gore igen csak pályafutása vége felé jár, Turbin nem fogja megváltani a világot, nyilvánvaló volt hogy kell valaki aki fiatal és van benne fantázia.
Sokan állítják hogy a Draft egyik legnagyobb steal-je. Ezt persze sok játékosra mondják és legtöbbször nem igaz.
Nézzük meg a srácot közelebbről.

Egyetem: USF
Életkor: 21 (1996-03-07)
Magasság: 5 ft 11 in (180 cm)
Tömeg: 213 lbs (96 kg)

Erősségek

Mintha csapágyakon forogna a csípője. Kiszámíthatatlan irányváltásokra képes. Hosszú távon is képes összerakni a mozgását, képes áthatolni a a védlem második és harmadik vonalán is.
Oldalirányból nehéz levinni, mivel ütközéskor alacsony a súlypontja. Robbanékony, az utazósebességét hamar felveszi. Épp ezért képes elkerülni a szerelések első vonalát. A legutóbbi évadban 6 TD-je a 15-ből 40 yard feletti futás volt.
Mindig gyorsan mozog és a szélek felé mozogva is megtartja a sebességét. Sok szerelésből ki tud menekülni. Elkapóként is fejlődést mutat.

Gyengeségek

Nem mindig megfelelő erővel ütközik, néha túl lihegi az első kontaktot és egyensúlyát veszti. Túl sokszor törekszik a szélek felé még akkor is ha belső futási vonalak nyitottak. Sokszor hezitál ha nem talál elsőre nyitott területet. 12x vesztett labdát az utolsó két évében. Hamar leszegi a fejét és belerohan a védőkbe ahelyett hogy a további lehetőségeket felmérné.

Megjegyzések

Igazi "kés a vajban" nagy formátumú futó, mint amilyen Gore volt valaha. Mack vezette az AAC-t mint freshman (202-1,041, 9 TD) és mint sophomore (210-1,381, 8 TD).
Három egyetemi évében minden a évadban 100+ yard/meccs átlagot produkált. A labdavesztések aggodalomra adhatnak okot, de megfelelő edzői segítséggel ez javítható.
A Colt O-line nem a legjobb a futáshoz, de Mack-nak tapasztalata van a gyenge fal mögötti futásoknál, mert az USF fala sem volt a legacélosabb
Chris Ballard szerint:
"Sok futót megnéztünk, de végül is mellette döntöttünk a sebesség és a kiemelkedő játékokra való képesség miatt.

Videók: