COLTS.HU

Magyar Indianapolis Colts közösség

Wednesday

03

May 2017

Ki is az a Quincy Wilson?

by Farky, on Wilson, Offseason, Draft

Ki is az a Quincy Wilson?

Folytatjuk az újoncok bemutatását. Ma a 2. körben draftolt cornerback Quincy Wilson következik. A Bowl.hu prospect ismertetőjén keresztül megmutatjuk, mit is érdemes tudni róla.


Egyetem: Florida
Életkor: 20 (1996-08-16)
Magasság: 6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg: 211 lbs (96 kg)

Erősségek

Jó felépítésű, hosszú test. Kiegyensúlyozott atléta, zökkenőmentesen fordul és fut, így karnyújtásnyi távolságban tud maradni az elkapókkal. Ha jól érzi, hogy milyen útvonal jön, akkor elég a sebessége, ahhoz, hogy az elkapók előtt maradjon. Erőszakos kezeivel keresi a fizikális játékot press coverage-ben, ugyanakkor kontroll alatt tartja a lökéseit. Futás ellen nem ismer félelmet, miközben megtartja a külső befolyást, a labda felé hajt tovább. Hosszú karjaival lezárja a passzsávokat, NFL szintű labdaérzékével receiver-szerű dolgokat csinál az elkapási ponton. Páratlan magabiztosság és rövid memória jellemzi. Cornerback vérvonal, az apja (Chad) ezen a poszton játszott 1992-94 között a Miami (Fla.) színeiben, később egyetemi DB-edző is volt.

Gyengeségek

Nincs a játékában az NFL szinthez ideális mennyiségű váratlanság. Kezdeti gyorsulásával tapad az elkapóra, de nem a sebességétől hangos a sajtó. Következetlen, tunya technika backpedalban, hozzáértő elkapók könnyedén elszakadnak tőle a stemnél. Fegyelmezetlenül használja a szemeit, későn alkalmazkodik és indul rá az útvonalra. Rosszul időzít coverage-ben, így rádől az emberére, a csípőjére és a zárkózására sem jellemző a robbanékonyság. Túl sok kontaktust létesít mélységben, ezekből könnyen zászló lehet. Szerelési mechanikája inkonzisztens, gyakran indítja a sarkáról vagy túl lentről szerelést, így a célpont testének csak egy részét éri teher. Uralnia kell az érzelmeit a pályán, a Tennessee ellen personal foul büntetést szedett össze emiatt (2016. szeptember).

Megjegyzések

Az apja jelenleg középiskolai edzőként dolgozik (egykori tanítványa pl. Sony Michel Georgia RB), mellette az övé a gridironstuds.com nevű recruiting adatbázis, ezen kívül középiskolásoknak nyújt szolgáltatásokat (értékelés, marketing, tanácsadás) a toborzással kapcsolatban. A Nova Southeastern egyetem gyakorlógimnáziumába járt, csapattársa volt Daniel Braverman (Chicago Bears WR), Sean White (Auburn QB), Skai Moore (South Carolina LB), Chris Taylor (Duke WR) és Mike White (Western Kentucky QB). 4-csillagos recruitként választotta a Floridát. True freshman évében mind a 12 meccsen játszott, 2-szer volt kezdő CB, 22 szerelés, 1 TFL, 1 interception, 3 leütött passz és 1 kiharcolt fumble került a statisztikai lapjára. 2015-ben 14 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő, 29 szerelés, 2 interception és 5 leütött passz volt a mérlege, az Ole Miss ellen teljesen kivette a játékból Laquon Treadwellt. 2016-ban mind a 13 meccsen kezdő, 33 szerelés, 1 sack, 3 INT és 6 leütött passz színesítette a statisztikáját, All-SEC második csapatba került az edzőknél, az AP-nél, az Athlon Sportsnál és a Gridiron Nownál is. Wilson népszerű a legutóbbi idénye után, elvégre fogott három interceptiont és a rádobott passzok kevesebb, mint 40 százalékából lett elkapás. Ha a méretét és a fizikális játékát kombináljuk azzal, hogy gondja van a fürge elkapókra történő ragadással, ahhoz vezethet, hogy safety lesz belőle, ahol jó szolgálatot tesznek neki az ösztönei, a labdaérzéke és a szerelési hajlandósága. NFL hasonmás: Byron Maxwell.

/Bowl.hu/