COLTS.HU

Magyar Indianapolis Colts közösség

Thursday

04

May 2017

Ki is az a Zach Banner?

by Farky, on Banner, Offseason, Draft

Ki is az a Zach Banner?

A "Védjük meg Luckot" projekt tovább folytatódik, így várható volt egy újabb OL játékos érkezése a draftról. Az óriás termetű Zach Benner OG és OT posztokon is játszott, így egy sokoldalú, de kiforratlan játékos csatlakozott a csapathoz. A Bowl.hu prospect ismertetőjén keresztül megmutatjuk, mit is érdemes tudni róla.


Egyetem: USC
Életkor: 23 (1993-12-25)
Magasság: 6 ft 8 in (203 cm)
Tömeg: 361 lbs (164kg)

Erősségek

Masszív ember erős felsőtesttel. Megvan a karhossza és a derékbősége ahhoz, hogy eltiporja a kisebb ellenfeleit. Hatalmas testének köszönhetően ellenáll a bull rushnak. Erőteljesen töri az utat down blocknál, base blocknál elmozdítja a védőt. Nem mindig van szüksége a befolyásra ahhoz, hogy képes legyen kilökni az ellenfelét a támadási pontról. Nem sokszor kerül a földre. Méreteihez képest tisztességes atléta. Funkcionális combo blokkoló. A kezdeti kick stepje meglehetősen gördülékeny. Nyomorúságossá tudja tenni a pass rusherek életét, amikor az erős kezeivel eljut a testükhöz. Right tackle-ként is játszhat, de a sebesség ellen segítségre lesz szüksége. Egyensúlya és irányváltása adekvát.

Gyengeségek

Óriási súlyproblémákkal küzd. 385 fontosan is látták már. Passzblokkolása szintén okot ad az aggodalomra. Túl nagy és erős lehet ahhoz, hogy kezelje a tehetséges NFL edge-eket. Hiányzik belőle az atletikusság és a fürgeség ahhoz, hogy visszazárkózzon miután megverték. A kívántnál lassabban indul a beállásból. Korán kell nyitnia és előretörnie, hogy kifelé tudjon védekezni passzblokkolásnál. Ritkán dönti fel a másikat az ütéseivel, a derékbőségére támaszkodik a technikával szemben. Széles úton viszi be az ütését. Nem tükrözi le elég jól az ellenfele mozgását, oldalra menekülő útvonalat hagy. Nem hajlítja eléggé a térdét, magasan van a súlypontja, emiatt kihívás lehet neki a guard posztra váltás. Kezdőként a USC-n gondjai voltak a büntetésekkel.

Megjegyzések

Édesapja Lincoln Kennedy az 1993-as draft 1/9-ese, 11-szezont húzott le a ligában a Falcons és a Raiders színeiben, 3-szoros Pro Bowler támadófalember. Zach középiskolában kosarazott is, állami bajnoki címet ünnepelhetett a Lakes HS csapatával a 3A osztályban 2011-ben. Footballban 2-szeres középiskolás All-American, D.J. Humphries mögött a 2012-es recruiting class 2. legjobb tackle-jének tartották. 5-csillagos recruit volt. Szociológia szakon diplomázott. 2012-ben redshirtöt kapott, a football szezon után csatlakozott az egyetem kosárlabda csapatához, de tétmeccsen nem játszott a 2013-as szezonban. A football idényben csere tackle volt, 2 meccsen jutott szóhoz az idény elején, aztán megsérült úgy, hogy mindkét csípőjét műteni kellett. 2014-ben minden meccsen kezdő RT, említésre méltó a CollegeFootball News Sophomore All-American csapatában. 2015-ben 12 meccsen kezdő RT, 2 meccsen kezdő LT, a CollegeSportsMadness.comnál bekerült az első számú All-Pac-12 és harmadik számú All-American válogatottba. Ebben a szezonban 385 fonttal mérlegelt, a következő idényre 40-et leadott, maradt kezdő RT, All-Pac-12 válogatott lett. Ritka méret, de néhány csapat megkérdőjelezi azt, hogy tudja-e eléggé hajlítani a térdét ahhoz, hogy megéljen guardként az NFL-ben. Tackle-nek nem elég fürge ahhoz, hogy konzisztens legyen passzblokkolásban és a csapatok nagyon rákoncentrálhatnak erre a hiányosságra. Azok a csapatok, amelyek Banner erejére és drive blockjára fókuszálnak, kezdő jobboldali guardként tekinthetnek rá, aki átlagos passzblokkolásban, viszont rendkívül széles futósávokat tud nyitni. NFL hasonmás: Trent Brown.

/Bowl.hu/